Hirdetés

HTML

2010.04.22. 17:17 dartagnan

Druidák alkonya

 Kr.e. 64.

Celtill, az arvernusok vezetője összehívja a gall törzseket, hogy királlyá választassa magát, s egyesülve lerázhassák magukról a római igát.

Ám Julius Caesar - megsejtvén tervét - saját testvérével meggyilkoltatja. Celtill kisfia azonban életben marad, és bosszút esküszik.

Következő

Felnőve az ifjú Vercingetorix megöli apja gyilkosát, és példátlan dolgot tesz, egyesíti a gall törzseket, szabadságharcra Róma ellen.

Bár kezdetben győzelmeket ér el, de a gallok közti nem múló pártoskodás és a rómaiak mellé álló vad teuton törzsek támadása bukásra ítéli ügyét... 


Druidák alkonya - kanadai-belga-francia kalandfilm

 

Főszereplők: Christopher Lambert, Klaus Maria Brandauer, Max von Sydow

Rendező: Jacques Dorfmann

Szólj hozzá!

Címkék: film francia háború szabadság kalandfilm katonák kelták római birodalom gallok germánok druida julius caesar druidák alkonya vercingetorix


T4eo

A bejegyzés trackback címe:

https://filmajanlok.blog.hu/api/trackback/id/tr11943015

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása