Hirdetés

T4eo

HTML

2010.04.16. 20:04 dartagnan

Valentina

José "Pepe" Garcés résztvesz a spanyol polgárháborúban a köztársaságiak oldalán. A győztes faiszták fogolytáborába kerül, ahol a régi, gyerekkorban átélt történeteivel tartja a lelket többi rabtársában. E sajátos, mulatságos események akkori sanyarú helyzetükben szinte hihetetlennek szamítottak. 

Pepe gazdag, sokgyermekes, arisztokrata családban élt. Nagy zsivány volt, önfejű, engedetlen kamasz, s mindig bajba került. Ugyanakkor érzékeny, művész lélek volt, verseket írt. Egyszer elszökött otthonról, mivel félt szigorú, durva apjától, aki sosem értette meg különc fiát.

Pepét csak ketten értették meg igazán, Joaquín atya és Valentina. Joaquín atya, Garcés nevelője volt. Jólelkű, szigorú, de igazságos pap, Pepe pártfogója, egyetlen barátja, s talán példaképe is. Ő bátorítja Pepét, hogy ismerje meg a világot, és tanuljon. Valentina pedig a szomszéd gazdag földbrtokos lánya, Pepe szerelme, ha csak tehették, mindig együtt mászkáltak. Hittek benne, felnőve megházasodnak majd. Ám a sors másként akarta... Pepét egy újabb szökése miatt apja intézetbe küldi, soha többé nem látja Valentinát...


Valentina - spanyol filmdráma (1982)

Főszereplők:

Jorge Sanz, Anthony Quinn, Paloma Gómez

Rendező:

Antonio José Betancor 

Szólj hozzá!

Címkék: spanyol háború szerelem barátság pap gyerekek tini költő kamasz filmdráma anthony quinn valentina jorge sanz paloma gómez antonio josé betancor


A bejegyzés trackback címe:

https://filmajanlok.blog.hu/api/trackback/id/tr631927714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása